Det stora äventyret

TRIUMF MÖTER Det stora äventyret var något som Louise Östberg drömde om – men inte kunde få till som småbarnsmamma mitt i karriären.
– Det enda äventyrliga berg jag besteg var det evigt växande tvättberget, säger Louise Östberg.
Lösningen blev att genomföra ett äventyr om dagen – i 365 dagar.

Annons

Detta innehåll är framtaget av vår partner. Det är inte skrivet av och behöver inte nödvändigtvis reflektera Omni-redaktionens åsikter.

Läs mer på Volvo Car Sverige

D

et är en mörk natt på isen på Kottlasjön på södra Lidingö. I pannlampornas sken skrinnar två personer över den blanka isen. En av dem är Louise Östberg.
– Det hade regnat den kvällen och vattnet låg på isen – och det var som att åka skridskor på öppet vatten. Där och då kändes turen väldigt äventyrlig.

Lyssna på Kristoffer Triumfs möte med Louise Östberg här:

Tanken med kvällsåkningen var att diskutera vilket äventyr Louise Östberg skulle presentera ett par dagar senare på en antagningsintervjun till en äventyrsutbildning. Var det en tur över Grönland eller att bestiga ett avlägset berg som var det ultimata utmaningen?

Det enda äventyrliga berg jag besteg var det evigt växande tvättberget Louise Östberg

MEN ISTÄLLET FÖR att bestämma projekt hamnade fokus på att klara av rundan och få vännen att känna sig trygg på isen.
– Min väninna tyckte att skridskoturen var väldigt äventyrlig, kanske lite mer än jag. Det var när vi åkte där som jag kom på att jag är bra på vardagsäventyr – och idéen till att genomföra ett äventyr om dagen föddes.

Louise Östberg möter Kristoffer Triumf.

Innan hon tog sitt beslut om att genomföra ett äventyr varje dag var hennes liv som många andras – ett ständigt pussel med att få mat på bordet, skjuts till träningar, familj och karriär.

– Det enda äventyrliga berg jag besteg var det evigt växande tvättberget och jag insåg att det vill jag inte fastna i – även om det livet var jättebra, säger Louise Östberg.

För mig var detta ett sätt att se om många små äventyr kunde leda till en lika stor förändring som ett stort Louise Östberg

DET FÖRSTA ÄVENTYRET blev just skridskoturen genom natten – sedan dess har hon gjort allt från att åka kick-bike med draghund till isklättring i Covent garden.

– För mig var detta ett sätt att se om många små äventyr kunde leda till en lika stor förändring som ett stort.

365 äventyr senare kan man lugnt säga att äventyrsåret inneburit stora förändring för både Louise och hennes familj – något som hon berättar mer om i intervjun med Kristoffer Triumf.

THE GET AWAY CAR – så kallas nya V90 Cross Country. Bilen som är ett bevis på att man inte måste välja mellan karriären och allt det där andra du brukade älska att göra.

Genom att kombinera överlägsen komfort, design och säkerhet med vägegenskaper för riktigt tuffa förhållanden har Volvo Car Sverige skapat en bil som gör det möjligt för dig att leva till fullo.

Annons

Detta innehåll är framtaget av vår partner. Det är inte skrivet av och behöver inte nödvändigtvis reflektera Omni-redaktionens åsikter.

Läs mer på Volvo Car Sverige