På jakt efter perfektion

TRIUMF MÖTER  Stjärnkocken Magnus Nilsson jobbar oftast dubbel heltid. För att balansera livet och jobbet tar han av sig kockförklädet och hänger kameran runt nacken.
– När jag fotograferar kan jag bli nöjd till 100 procent – det kan jag aldrig när jag lagar mat, säger Magnus Nilsson.

Annons

Detta innehåll är framtaget av vår partner. Det är inte skrivet av och behöver inte nödvändigtvis reflektera Omni-redaktionens åsikter.

Läs mer på Volvo Car Sverige

A

vlägset, mitt i ingenstans, avsides. När internationell press skriver om Fäviken Magasinet är det i princip alltid samma sorts ord som används.

En beskrivning som kocken Magnus Nilsson tycker är märklig.
– Avlägset – det beror på var man utgår från. Det är inte så mycket längre mellan London och Fäviken som London och San Sebastián, men det är aldrig någon som beskriver San Sebastián som avlägset, säger han med ett skratt.

Lyssna på Kristoffer Triumfs möte med Magnus Nilsson här:

Trots Magnus Nilssons invändningar är det lätt att förstå skribenternas fallenhet för att ta upp kontrasten i att en av världens bästa restauranger ligger utanför samhället Järpen, med strax över 1 500 invånare, djupt inne i de jämtländska skogarna.

Tanken var att jag skulle jobba här i tre månader och prova mina nyvunna sommelierfärdigheter Magnus Nilsson

BACKAR MAN BANDET har Magnus Nilssons väg till Fäviken varit långt ifrån självklar. Efter att ha jobbat som kock i flera år i Paris flyttade han till Stockholm. Tillbaka i Sverige tröttnade han på att laga mat – i stället utbildade han sig till sommelier. Genom en kockkollega träffade han ägarna till Fäviken, som då inte hade någon restaurangverksamhet.

–  Tanken var att jag skulle jobba här i tre månader och prova mina nyvunna sommelierfärdigheter.

Magnus Nilsson möter Kristoffer Triumf.

SÅ BLEV DET inte riktigt – de tre månaderna kom och gick. Att välja viner blev sekundärt. Personkemin med ägarna Patrik och Ann-Charlotte Brummer stämde, likaså viljan att göra en ambitiös restaurangsatsning. Bit för bit växte Fäviken Magasinet fram till vad det är i dag.

Jag vill inte vara här för mycket, då blir det ganska tråkigt och ohärligt att driva en sådan här restaurang Magnus Nilsson

I DAG STÅR han i köket tre kvällar i veckan. Det har visat sig vara den bästa balansen mellan arbetet, familjen och fritiden.

– Jag vill inte vara här för mycket, då blir det ganska tråkigt och ohärligt att driva en sådan här restaurang. För mig är det lagom med tre kvällar.

Det innebär inte att han jobbar mindre – periodvis är det fortfarande snudd på dubbel heltid. Men nu behöver han inte personligen se till att det finns mjölk i kylen. För att behålla glädjen i köket kopplar han av med projekt inom andra områden – som fotografi.

SOM KOCK KÄNNER han sig aldrig 100 procent nöjd med en maträtt som lämnar köket – det finns alltid någon detalj som kan förbättras.

– Men när jag fotograferar kan jag känna mig 100 procent nöjd.  Jag måste koncentrera mig mycket för att det ska ha en chans att bli som jag tänkt. Det är väldigt avslappnande.

 

THE GET AWAY CAR – så kallas nya V90 Cross Country. Bilen som är ett bevis på att man inte måste välja mellan karriären och allt det där andra du brukade älska att göra.

Genom att kombinera överlägsen komfort, design och säkerhet med vägegenskaper för riktigt tuffa förhållanden har Volvo Car Sverige skapat en bil som gör det möjligt för dig att leva till fullo.

Annons

Detta innehåll är framtaget av vår partner. Det är inte skrivet av och behöver inte nödvändigtvis reflektera Omni-redaktionens åsikter.

Läs mer på Volvo Car Sverige