Konsten att leva fullt ut

TRIUMF MÖTER Att leva i nuet – istället för att ständigt planera för framtiden. Det är kärnan i tänkaren och filosofen Alan Watts ständigt aktuella tal ”Live fully Now”.
Podcast-profilen Kristoffer Triumf möter hans son Mark Watts i ett samtal om Alan Watts tankar och liv.
–  Det han säger i klartext är att du lever inte alls om du inte lever i nuet, säger Mark Watts.

Annons

Detta innehåll är framtaget av vår partner. Det är inte skrivet av och behöver inte nödvändigtvis reflektera Omni-redaktionens åsikter.

Läs mer på Volvo Car Sverige

F

ilosofen och tänkaren Alan Watts är mest känd för att ha skrivit kultklassikern ”The Way of Zen” samt introducerat österländsk filosofi och tankar för miljontals människor i västvärlden.

Lyssna på Kristoffer Triumfs möte med Mark Watts här:

Alan Watts växte upp i Storbritannien och kom till USA på det sena 1930-talet.
Hans djupa intresse för österländsk filosofi ledde till att han började undervisa i ämnet. Han hamnade i San Francisco, skrev böcker, undervisade och blev något av en intellektuell kändis.

Jag släpade runt på en schweizisk bandspelare, så tung att den nästan drog axeln av mig Mark Watts

SOM TONÅRING OCH ung man följde sonen Mark Watts i sin fars fotspår, och med en bandspelare i händerna spelade han in mycket av vad Alan Watts sa på föreläsningarna.

– Jag var 15-16 när jag började resa med honom och spela in hans tal. Jag släpade runt på en schweizisk bandspelare, så tung att den nästan drog axeln av mig, säger Mark Watts, med ett skratt.

I dag arbetar Mark Watts som chef för Alan Watts-centret och det är här som Kristoffer Triumf möter Mark Watts.

Mark Watts och Alan Watts.

På 1960-talet hade Alan Watts blivit en känd tänkare som publicerat 20-talet böcker – många storsäljare med miljonupplagor. Han hade också blivit en spirituell galjonsfigur för hippierörelsen i Amerika.

Vi är så upptagna med själva verksamheten av att leva att vi missar livet Mark Watts

ETT KÄNT TAL som han höll om att leva i nuet är i dag kanske mer aktuellt än någonsin. Talet kallas ”Live fully now” och kom till under ett TV-program där han utforskade döden. ”Live Fully Now” är ledmotiv i reklamfilmen för nya Volvo V90 Cross Country och sätter fokus leva fullt ut. Enligt Alan Watts är vi människor så rädda för döden att vi ignorerar den, vilket leder till att vi lätt flyttar fokus från nuet till framtiden.

– Vi är så upptagna med själva verksamheten av att leva att vi missar livet. Vi gör ständigt planer för morgondagen – en morgondag som kanske eller kanske inte kommer, säger Mark Watts.

Hur håller man sig då i nuet? Det och mycket mer berättar Mark Watts om i intervjun med Kristoffer Triumf.

THE GET AWAY CAR – så kallas nya V90 Cross Country. Bilen som är ett bevis på att man inte måste välja mellan karriären och allt det där andra du brukade älska att göra.

Genom att kombinera överlägsen komfort, design och säkerhet med vägegenskaper för riktigt tuffa förhållanden har Volvo Car Sverige skapat en bil som gör det möjligt för dig att leva till fullo.

Annons

Detta innehåll är framtaget av vår partner. Det är inte skrivet av och behöver inte nödvändigtvis reflektera Omni-redaktionens åsikter.

Läs mer på Volvo Car Sverige